onsdag 26 september 2012

Polpette nella foglia di limone (köttfärsrullar i citronblad)




Citronbladen ger en fräsch touch till köttfärsen. När man tar ett blad från trädet och bryter det, känner man en mycket tydlig citrondoft. Det är ett bra sätt att avgöra huruvida man står framför ett apelsin- eller citronträd när det inte bär frukt eftersom träden är väldigt lika varandra.
Ingredienser:
400 g nötfärs
100 g ströbröd
100 g ost (gärna parmigiano)
1 ägg
Citronblad
Vatten
Salt och Peppar
Små engångsspett i trä


Blanda köttfärsen med ströbröd, riven ost, ägg, salt och peppar. Tillsätt vatten, lite i taget, tills det blir en lagom konsistens.
Skölj citronbladen noga och klipp av stjälken.
Gör fingertjocka rullar av köttfärsen och rulla in i citronbladen och trä upp på träpinnarna.



Lägg på grillen, men inte för hög värme. Vänd ofta.



Servera med en fräsch sallad till.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar