onsdag 26 september 2012

Risotto all´agro (citronrisotto)


Ingredienser:
320 gram ris
1 liter grönsaksbuljong
2 chalottenlökar
2 citroner (kanske 3, våra är ju rätt stora)
100 gram färsk ricotta
10 gram smör
1 kvist mejram
2 matskedar olivolja
Salt och peppar


Tvätta citronerna och riv skalet  fint (ta inte med det vita, det är beskt). 
Skala och finhacka löken.
Värm upp lite olivolja i en kastrull och lägg ner löken. När den börjar bli mjuk häller man på lite buljong (eller gör som jag gjorde, smular ner en tärning och tillsätter lite vatten). 
Tillsätt det rivna citronskalet och pressa ur saften ur citronerna.
Tillsätt riset och häll på lite mer vätska.
Rör om med jämna mellanrum och fyll på med vatten/buljong varteftersom det "torkar" upp i kastrullen. Totalt 1 liter och med plattan på medelvärme.




När riset är färdigt tillsätter man ricottan och smöret och saltar och pepprar efter smak.


Dekorera med en mejramskvist (hade ingen så jag tog mynta, det gick bra det med) och eventuellt "flikar" av citronskal.


1 kommentar:

  1. så gott det låter! Avsaknaden av ingefära uppskattas så detta ska testas :-)

    SvaraRadera