onsdag 26 september 2012

Zuppa di pesce con mandorle (Fisksoppa med mandel)


Ingredienser 4 personer:
450 gram fisk (vit, tex torsk)
1 1/2 dl pasta (av den lilla sorten)
450 gram skållad och urkärnad tomat
2 vitlöksklyftor
1 lök
1 knippe persilja
2-3 msk finhackad, skållad mandel
Olivolja
Vatten
Chilipulver
Salt
Sätt på vatten till pastan och koka den enligt anvisningarna på förpackningen.
Värm upp lite olivolja i en annan kastrull och bryn löken. Tillsätt tomaterna i små bitar och låt fräsa någon minut. Krydda med lite chilipulver, täck med  vatten och låt koka upp. Dela fiskfiléerna i lagom bitar och lägg ner i grytan tillsammans med mandeln och vitlöken. Tillsätt eventuellt mer vatten.
Blanda ner pastan och persiljan. Smaka av med salt.
Dekorera med en persiljekvist.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar